AJANKOHTAISTA


25.9.2018: PHP 7.2

Tulemme päivittämään kotisivupalvelimissa olevan PHP-ohjelmointikielen versiosta 5.6 versioon 7.2, koska vanhempien versioiden tuki loppuu tämän vuoden lopussa ja tietoturvasyistä emme tarjoa vanhentuneita versioita. PHP on ohjelmointikieli, jota käytetään useassa suositussa web-ohjelmistoissa, esimerkiksi WordPress ja Joomla-julkaisujärjestelmät on toteutettu PHP:lla.

Uuden PHP-version toimivuutta voit kokeilla jo nyt vaihtamalla sen cPanelin asetuksista kohdasta "MultiPHP Manager". Kaikki tunnetuimmat julkaisujärjestelmät (Joomla, Drupal ja WordPress) toimivat uuden PHP:n kanssa hyvin jos julkaisujärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon. Mikäli sinulla on käytössä vanhentunut julkaisujärjestelmän versio, päivitä se heti uusimpaan versioon jo yksin tietoturvankin takia. PHP 7.2 muuttuu palvelimillamme oletusversioksi 20.11.2018 ja tämän jälkeen vanhempi versio poistuu käytöstä.29.2.2016: Nordlane.com webhotellit osaksi Verkko24.fi palvelua

Nordlane.com webhotellipalvelu on liittynyt liiketoimintakaupalla osaksi Verkko24.fi palvelua.5.5.2014: Suomihosting.fi webhotellit osaksi verkko24.fi palvelua

Kaikki palvelut siirtyvät osaksi Verkko24.fi palvelua.29.4.2014: Palvelinongelma

Palvelimella oli n. 30 minuutin katkos, johtuen virheellisestä asetuksesta. Tämä saatiin korjattua suurelle osalle asiakkaita, mutta ongelma jäi vielä koskemaan pientä osaa asiakkaistamme.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme asiaa!

[KORJAUS 29.4.2014 klo 21:08: ONGELMA ON NYT KORJATTU!]14.4.2014: Heartbleed - OpenSSL-haavoittuvuuden korjaaminen

Viimepäivinä paljon uutisoitu Heartbleed:ksi nimetty OpenSSL-haavoittuvuus kosketti ympäri maailman suurta osaa internetpalvelimista sekä myös osaa meidän palveluistamme. Hyvän tietoturvatasomme säilyttämiseksi, suoritimme tarvittavat päivitystoimenpiteet välittömästi haavoittuvuuden tultua julki.

Uusimme lisäksi jokaisen palvelimemme SSL-sertifikaatin. Sertifikaattivaihdosta suosittelemme myös kaikille SSL-setfikaattipalvelun meiltä erikseen tilanneille asiakkaillemme. Muutoksen saa tilattua asiakaspalvelumme kautta veloituksetta.

Lisää tietoa haavoittuvuudesta löydät Viestintäviraston tietoturvaosaston tiedotteesta osoitteessa: https://www.cert.fi/haavoittuvuudet/2014/haavoittuvuus-2014-049.html24.2.2014: Naganero.com webhotellit osaksi verkko24.fi palvelua

Kaikki palvelut siirtyvät osaksi Verkko24.fi palvelua.23.9.2013: Keskitetty sisäänkirjautuminen

Tietoturvallisuuden parantamiseksi olemme keskittäneet sisäänkirjautumiset yhdelle sivulle. Jatkossa pääset kirjautumaan niin cPanel-hallintapaneeliin kuin webmailiisi osoitteessa login.ix.fi syöttämällä kenttään domainisi (esimerkiksi yritys.fi).14.8.2013: Ylimääräinen kirjautuminen WordPressiin ja Joomlaan

WordPress- ja Joomla-sivustoille on kohdistettu tänä vuonna poikkeuksellisen paljon hyökkäyksiä, joissa niillä toteutettuja sivustoja on kaapattu vanhentuneiden ohjelmaversioiden tai helposti arvattavien ylläpitäjän salasanojen avulla rikollisiin tarkoituksiin (esimerkiksi erilaisten haittaohjelmien levittämiseen). Tähän mennessä olemme torjuneet hyökkäyksiä sisäisin metodein, mutta parhaillaan käynnissä olevan maailmanlaajuisen hyökkäyskierroksen ammattimaisuus vaatii meitä ottamaan käyttöön myös muita toimenpiteitä.

Olemme nyt lisänneet ylimääräisen salasanakyselyn WordPressin ja Joomlan hallinnointikirjautumisen yhteyteen, tämän ylimääräisen salasanakyselyn tarkoituksena on suodattaa hyökkääjien automaattisesti tekemät kirjautumisyritykset pois aiheuttamatta kuitenkaan suurta ylimääräistä vaivaa sivustojen ylläpitäjille.


Jatkossa WordPressin ja Joomlan hallintaan kirjautuessasi www-selaimesi kysyy ylimääräistä tunnusta ja salasanaa. Niiden antamisen jälkeen voit jatkaa kirjautumista normaalisti.


Tällä hetkellä kirjautumiseen vaadittava ylimääräinen tunnus ja salasana ovat:

Tunnus: verkko24
Salasana: varmistus


Mikäli joudumme vaihtamaan salasanaa, uusikin salasana tulee tälle tiedotesivullemme. Tämä ylimääräinen kirjautuminen poistetaan käytöstä ilman erillistä ilmoitusta siinä vaiheessa, kun nyt käynnissä olevat hyökkäykset ovat loppuneet ja kirjautumiselle ei ole ilmennyt muuta tarvetta.